• 12 september: Wedstrijd UVV – SV Houten

12 sep 2020
  • De mannen tegen de vrouwen, en wat was het spannend aan het eind….. Misschien lag de uiteindelijke uitslag wel aan de zeer strakke en gefocuste opwarmings training bij UVV en aan het banaantje en het sinaasappeltje die de dames vlak voor de start van de wedstrijd nog voor wat extra power, verorberden.

Onze mannen leken in het begin even te moeten wennen aan het spelen tegen een dames elftal op kunstgras want de start was wat voorzichtig. Dit veranderde toen de dames er een stevig pot van maakten en ook waar nodig, fysiek voetbal lieten zien. Het begin ging dan ook mooi gelijk op, totdat onze goaltjesman, Sjors, in de 35e minuut met een mooi knal de bal over de keeper heen tussen de palen wist te knallen. Maar ook de dames hadden een aantal mooie kansen. Zo kwam er een prachtig schot over Scott terecht op de lat. Dat had Scott goed ingeschat😊. Een mooie aanval via Mathijs over de rechtervleugel leverde voor ons een mooie kans op maar leidde helaas niet tot het gewenste 2e doelpunt. Precies om 14.00 was Sjors weer op zijn best en scoorde de 0 – 2 na een strakke snelle aanval en goede samenwerking in het team. Maar toen bleek dat de dames nog wat extra’s in hun achterzak hadden. Na een overtreding wist de nummer 11 via een Messi-waardige vrije trap de bal in één keer in het doel van ons te krijgen. Toch bleek dat nog niet genoeg want in de allerlaatste minuut wist alweer de nummer 11 (toekomstig nederlands elftal materiaal denken wij vanaf de tribune) de gelijkmaker te scoren. De mannen waren na de wedstrijd flink over de ….”piep”. Het was voor de toeschouwers een mooie pot om naar te kijken. Respect voor UVV en natuurlijk voor onze mannen die voor het eerst in hun leven een volledig damesteam tegenover zich zagen en daar prima mee zijn omgegaan.