• De Bilt MO15-1 tegen Houten MO15-1

9 feb 2020
  • Vandaag stond dan de eerste uitwedstrijd van de tweede helft van de competitie op het programma tegen De Bilt MO15-1.
    Jacky is nog steeds geblesseerd dus vertrokken we met 13 speelsters.
    Nadat er in de ochtend een aantal teams verloren hadden kon Houten bij een overwinning goede zaken doen en verrassend de eerste plek overnemen. We begonnen zeer goed aan de wedstrijd door vanaf de aftrap 1 van de mooiste aanvallen tot nu toe op de mat te leggen. De bal ging naar achteren naar Eva die aan de linkerkant Manal vond die de bal vervolgens naar Romy speelde . Die speelde de bal naar Veere die op haar beurt Lucia vond die met een mooi steekballetje Feline vond.
    Feline kwan 1 op 1 met de keepster van De Bilt en haalde hard uit maar de bal ging via de binnenkant van de paal weer het veld in en belandde bij Zoe. Die gaf de bal aan Nine die vervolgens de bal aan Lucia gaf op de rand van de zestien meter. Lucia haalde hard uit maar mede doordat de bal aangeraakt werd ging hij rakelings over. Na 10 minuten begon de wedstrijd te kantelen doordat De Bilt steeds een vrije speelster had op het middenveld. Hierdoor kwamen er een paar keer een paar speelsters van De Bilt gevaarlijk door. Bij 1 van deze aanvallen moest Eloise redding brengen en werd het een corner. Uit deze corner mocht notabene 1 van de kleinste spelers vrij inkoppen maar kopte ze over. Hierna werd er door Houten ingegrepen met een tactische omzetting .Dit kwam doordat De Bilt maar met twee aanvalsters speelden en de rechterflank geheel vrij lieten. Dus werd er een omzetting gedaan en werd Nikki (voorstopper) doorgeschoven naar het middenveld en moest Manal (linksachter ) meer naar binnen knijpen. Hierna kreeg Houten weer het middenveld in handen en was houten de bovenliggende partij. Echter kwamen er maar zelden grote kansen en was Houten wel een paar keer dreigend met corners en afstandsschoten. Dus gingen we rusten met een 0-0 ruststand.
    In de rust werden er een paar aanwijzingen gegeven vooral aan de speelsters die op een plek moesten voetballen waar ze normaal niet spelen. Na de rust was De Bilt weer iets sterker maar werd het zelden echt gevaarlijk.
    Wel waren ze een aantal keer dreigend uit corners maar de bal viel gelukkig steeds bij een speelster van Houten.
    Toen een goede actie van Nine die de bal met de punt van haar schoen bij Zoe kreeg waardoor Zoe uit een lastige hoek vrij voor de keepster van de Bilt kwam. Zoe schoot op doel en zag de bal via de vingertoppen van de keepster over de doellijn rollen 0-1. Hierna ging De Bilt steeds meer op de aanval spelen en nam de druk toe op het doel van Houten.
    Eloise moest wederom een fraaie redding maken nadat er een speelster van De Bilt een vrije trap mocht nemen net buiten de zestien meter. Voorin werd er te veel en te vaak de bal verloren omdat de aanvalsters van Houten niet naar de bal kwamen en de verdedigsters van De Bilt er steeds voor kwamen. Dus bleef de druk aanhouden en moest Houten voornamelijk tegen houden. Bij een goede omschakeling was Feline dichtbij de 0-2 nadat ze langs twee verdedigsters van De Bilt glipte maar toen ze oog in oog met de keepster kwam raakte Feline de bal niet goed waardoor de keepster het rolletje zo kon oprapen.
    Gelukkig wist De Bilt ook niet meer te scoren en werd de overwinning over de streep getrokken.
    Meiden vandaag hebben we toch wel gelukkig gewonnen (gelijkspel was terecht geweest) en een aantal mooie aanvallen gezien. Toch zal er ook verdedigend werk door iedereen worden opgeknapt en dat begint bij onze aanvalsters.
    Verder zal het middenveld moeten gaan beseffen dat als ze hard naar voren kunnen rennen ze even hard naar acteren moeten rennen want zie toch soms speelsters plichtmatig terug lopen op een rustiger tempo met de gedachte dat de verdediging onder leiding van de wederom uitstekend spelende Eva het allemaal wel oplost.
    Verder heeft Eloise ook een paar goede reddingen verricht waardoor we de 0 konden houden.
    Volgende week spelen we weer voor een plekje in de volgende ronde van de beker uit tegen VRC in Veenendaal.
    Daarna hebben we 2 weken vrij en beginnen dan weer aan de competitie uit tegen Breukelen (een ploeg die we kennen en waarschijnlijk uit is op revanche ). Verder zullen ploegen er meer en meer op gebrand zijn om ons te verslaan.