• De derby tegen delta sport

18 sep 2021
  • Vandaag was het dan zo ver onze meiden moesten uit tegen delta sport een echte derby.
    Het was weer vroeg op staan vandaag voor de wedstrijd tegen delta.
    Bij een overwinning zouden we vandaag de eerste plaats pakken.
    Alle 12 meiden waren weer aanwezig dus dat hield in dat we 4 wissels hadden.
    Na een opstelling gemaakt te hebben begon de wedstrijd.
    De meiden begonnen vandaag gelijk goed aan de wedstrijd.
    Na 5 minuten spelen kwam houten op 0-1 door een doelpunt van Esmee, na een goede paas van Lotte.
    De wedstrijd ging over en weer maar de werd goed voor elke meter gestreden door onze meiden.
    De eerste 15 minuten waren voorbij dus was tijd voor een korte time out.
    De trainers waren al aardig tevreden maar we moesten blijven knokken voor elke meter,want ook delta kreeg een paar kansjes.
    Het tweede kwart begon en het spel ging over en weer met voor beide teams wat kansjes.
    Deze kwart werd er niet gescoord dus was de ruststand 0-1.
    De meiden werden aangesproken dat ze lekker bezig waren en zo door moesten gaan.
    Het derde kwart ging beginnen.
    Delta ging op zoek na de gelijkmaker en Houten op zoek na de 0-2.
    En het was inderdaad houten die de 0-2 maakte het was opnieuw Esmee die het doelpunt maakte.
    Delta moest er een schepje boven op doen.
    Maar houten begon steeds beter over te spelen en wat is dat dan heerlijk genieten langs de lijn.
    Het was weer houten wat een doelpunt maakte na goed door zetten van Isa werd het 0-3.
    De derde kwart zat er bijna op maar houten ging nog een keer in de aanval.
    Het werd zelfs 0-4 door opnieuw een doelpunt van Isa.
    Er volgende weer een korte time out.
    De meiden wisten dat ze deze wedstrijd wel zouden gaan winnen want dit wilde ze het laatste kwart niet meer weggeven.
    We moesten nog 15 minuten aan de bak.
    En dat deden de meiden dan ook .
    De wedstrijd ging weer over en weer en beide ploegen kregen kansen.
    Maar onze keeper Meike hield haar doel schoon vandaag met een paar goede reddingen.
    Toch was het houten die nog een doelpunt maakte 0-5 door een doelpunt van Nynke na goed door zetten van Fleur.
    De scheidsrechter floot af en de overwinning was binnen voor de meiden.
    Alle meiden hebben het vandaag echt heel goed gedaan en het was echt genieten langs de lijn hoe jullie strijden en over spelen met elkaar.
    De trainers zijn super trots op jullie ga zo door en heb plezier in het voetbal want daar genieten wij van.
    Volgende week zijn we vrij maar die week erop opnieuw een uitwedstrijd.