• Een zeer dominante SV Houten wint van Desto.

14 mei 2019
  • Na een mini zomerstop konden we de competitie weer hervatten. Een uitwedstrijd en de tegenstander was Desto. Na een ruststand van 1-1 gingen onze kanjers met een 1-3 overwinning van het veld af en dat was meer dan terecht.
    Ruben kon niet spelen i.v.m. een voetblessuren en Yorèl is op de weg terug en speelde met een ander team mee om ritme op te doen. Op de bank begonnen Truong, Keano en Yannick in de wissel. Verder begonnen de volgende 11 spelers aan de wedstrijd. Jayden op doel. Achterin Glenn. Jenady, Joey en Hugo. Vlak daarvoor aanvoerder Ivar. Op het middenveld Dennis en Milan en in de voorhoede Mart, Boaz en Justin.

SV Houten had vanaf de 1e minuut de controle over de wedstrijd, maar echt gevaarlijk waren we ook niet echt. Toch was daar onverwachts een tegengoal. Op de rand van de 16 werd de bal hoog op het doel van Jayden geschoten en belandde hoog in het dak van het doel. Jayden verbouwereerd en zo keken we tegen een 1-0 achterstand aan. Een echte zondagsschot. De druk werd opgevoerd en met goed positie- en combinatiespel kon de gelijkmaker niet uitblijven. Een goede aanval werd op rechts goed door Boaz op de achterlijn voorgezet en de goed meegelopen Milan kon de verdiende 1-1 aantekenen. Na de 1-1 waren onze kanjers zeer veel aan de bal, maar gevaar bleef voor het doel van Desto wederom uit. Sven ging in de 22e minuut wisselen. Keano kwam erin voor Mart. De 1e actie van Keano was gelijk veelbelovend, maar trof helaas geen doel. In de 25e minuut moest Glenn helaas geblesseerd het veld verlaten. Truong was zijn vervanger. Onze kanjers waren nu alleen maar op de helft van Desto te vinden, maar vergaten de 2e goal te maken. We gingen rusten met een 1-1 ruststand en Yannick maakte zich klaar om in de 2e helft in te vallen voor Justin.

De massaal meegereide supporters uit Houten e.o. gingen er maar eens goed voor zitten. In de 2e helft geen verandering van het spelbeeld. Onze kanjers op de helft van de tegenstander. De 1e kans in de 2e helft was in de 34e minuut. Keano nam een vrije bal, dat na een overtreding op Ivar. Helaas stond de keeper in de weg .Wederom waren Keano en Ivar betrokken bij 2 kansen voor SV Houten. Beide kansen kwamen uit 2 identieke corners van Keano, maar helaas kopte Ivar beide keren net over het doel van Desto. Ondertussen was Dennis gewisseld voor Mart. Jayden kreeg in 42e minuut een trainingsballetje vanaf de zijkant. Verder had Jayden een rustige wedstrijd. Dat was zeker de verdienste van de achterhoede die wederom een goede wedstrijd speelde. Sven wilde gaan wisselen om Glenn erin te zetten als extra spits naast Keano, maar moest eerst wachten op de vrije bal van Ivar. De bal belandde achter de verdediging van Desto. Milan kwam daardoor helemaal vrij en met een droge knal schoot hij de bal in het doel van Desto. Een verdiende 1-2 voorsprong en er waren nog 12 minuten te spelen. Glenn kwam er alsnog in maar Keano werd nu toch gewisseld en Glenn ging in de spits spelen. De tussenstand was een magere afspiegeling van het spelbeeld. Zo kreeg ook Mart in de 55e minuut een goede kans, maar helaas voor hem belandde de bal op de bovenkant lat. Maar vlak voor tijd kwam daar toch de beslissing. Glenn kreeg op het middenveld de bal en met zijn snelheid kon zijn tegenstander alleen maar achter hem aan rennen. Glenn plaatste de bal zeer beheerst in de korte hoek en zo was de wedstrijd beslist en was de 1-3 eindstand meer dan verdiend.

Volgende week de laatste thuiswedstrijd in dit seizoen en wat voor eentje. De koploper Baarn komt op bezoek en dat belooft zeker een spektakel te worden.

Met een blauw wiite groet,