• Eerste Bekerwedstrijd Houten MO15-1 tegen Schalwijk MO15-1

22 sep 2019
  • Nadat diverse speelsters afgelopen seizoen hebben besloten om te stoppen met voetbal stond vandaag de eerste bekerwedstrijd op het programma. Met 3 nieuwe speelsters uit de MO15-2 en twee nieuwe speelsters die overkwamen van Schalwijk stond er een Derby op het programma tegen Schalkwijk MO15-1.Een tweedejaars team met een oudere zus van 1 van de overgekomen speelsters uit Schalkwijk.
    Waar de hele week al naar uitgekeken werd naar deze wedstrijd.
    Vanya was nog op vakantie en dus werd Amber erbij gehaald zodat we ook een wissel hadden in de verdediging. Eva is onze aanvoerdster en tevens onze nieuwe laatste vrouw.
    De eerste 10 minuten golfde het spel wat op en neer maar vervolgens nam Houten de touwtjes in handen. Na enkele mogelijkheden was het Feline die werd weggestuurd door Eva uit een doeltrap.
    Feline kon vervolgens alleen op het doel af en bleef rustig en scoorde de verdiende 1-0.
    Kort daarna een goede actie van Jacky (1 van de meiden die overkwam van Schalwijk) ze haalde de achterlijn en gaf de bal hard laag voor en via een speelster van Schalkwijk verdween de bal in het doel 2-0.
    Ondanks nog een aantal goede kansen gingen we met deze stand rusten.
    Na de rust kreeg Houten opnieuw diverse kansen maar alleen Lucia wist het net te vinden 3-0.
    De verdediging onder leiding van de uitblinkende Eva gaf niks weg.
    Dus werd de eindstand 3-0 voor Houten.
    Ondanks dat we een aantal nieuwe speelsters moesten inpassen zag het er naar uit of jullie al jaren samen voetballen meiden. De bal ging gemakkelijk rond en er werd hard en voor elkaar gewerkt.
    Als jullie dit seizoen dit kunnen blijven opbrengen dan zal het een zeer mooi , leuk , gezellig en sportief topseizoen worden.

Twee trotse trainers.