• Het gaat door: zaterdag 16 november - s.v. Houten JO11-2-Delta Sport JO11-2

  18 nov 2019
 • Ondanks hevige regenval en deels afgelaste trainingsvelden afgelopen week, vandaag de derby en topper in de competitie op programma. Onze buren van Houten-Zuid komen op visite te Oud Wulven.

  Een beetje ongebruikelijk tijdstip van 13.00u ur, maar niets minder dan een fitte en trappelende groep in de kleedkamer. Ook de warming up verliep zeer professioneel en volgens mij was het vele publiek al onder de indruk.

  Vandaag startopstelling: keeper Levi, achter Ruben-Dyrano-Joep, middenveld aanvoerder Niek (hele mooie nieuwe band) -Armin-Quint, spits Lex, Simon, Mehdi en Arthur in de wissel.

  Scheidsrechter Jeroen was weer bereid gevonden de rol van leidsman op zich te nemen, dank je Jeroen. Na eerste fluitsignaal begon de blauwe machine erg goed. Keeper Levi deed wat we al veel trainen, een uitstekende opbouw van achteruit. Onze backs liepen goed vrij en op middenveld kon Armin zich veelvuldig vrij spelen. Eerste kwart was duidelijk voor Houten, zonder dat er veel kansen waren, maar veldspel was meer dan uitstekend. Het was dan ook een bittere pil dat de 0-1 viel. Maar ook mentaal lieten onze mannen zien dat we groeiende zijn en via een prima corner van uitblinker Armin schoot aanvoerder Niek de gelijkmaker tegen de touwen, 1-1. Helaas konden wij niet doordrukken en kwamen de gasten steeds beter in hun spel. Het voetbal van Houten werd ook wat onrustiger en zelfs slordig waardoor Deltasport (terechte winnaar) vrij snel kon uitlopen naar een 1-7 voorsprong.

  De vele wisselingen van trainer Henry hielpen ook niet het tij te keren en uiteindelijk werd het 3e kwart dan ook afgesloten met die vervelende 1-7 op het scorebord. Laatste kwart verdient desalnietemin toch aandacht, want hierin lieten onze boys zien dat ondanks het fysieke spel van de tegenstander wij wel degelijk gelijkwaardig of zelfs (bij vlagen) beter voetbalden. Jammer voor de statistieken, maar schoten van Quint, acties van Simon, Lex, Arthur en Mehdi, kopbal Niek en poging Joep kregen niet de verdiende beloning. Daarnaast hielden Armin, Dyrano, Ruben en Levi laatste kwart de 0, waardoor eindstand 1-7 bleef.

  Volgende week de vroege wedstrijd tegen Kampong en nu maar de 3 punten op ons sportpark houden.

  Een trotse ouder en trainert.