• Het lampje gaat uit voor Houten O18 in Eindhoven

  24 apr 2022
 • Weer een uitwedstrijd voor Houten O18 vandaag. De reis gaat naar ‘de Lichtstad’ waar in het Jan Louwerse Stadion FC Eindhoven de tegenstander is. Deze ploeg staat onder leiding van Jan Poortvliet. Bij de oudere lezers onder ons zal er direct een lichtje gaan branden. Voor de ‘jongeren’ onder ons: Jan Poortvliet werd drie keer kampioen van Nederland met PSV en speelde 19 interlands, waaronder de verloren WK-finale van 1978. FC Eindhoven heeft 5 punten uit 4 wedstrijden. Bij winst komt Houten O18 langszij en doet het weer helemaal mee.

  Slecht begin
  In veel wedstrijden dit jaar was het Houten dat vanaf het begin met verzorgd voetbal en flitsende aanvallen het initiatief nam. Vaak kwam de ploeg dan ook op voorsprong. Vandaag zijn de rollen omgedraaid. FC Eindhoven begint energiek aan de wedstrijd en heeft direct de overhand. Het leidt tot een aantal corners en gevaarlijke momenten. Maar in de 6e minuut is het al raak. Een aanvaller ontsnapt aan de buitenspelval en alleen voor de keeper rondt hij koelbloedig af. Het slechte begin en de snelle achterstand is een domper voor Houten en het lukt niet om goed in de wedstrijd te komen. Bij de tweede echte kans is het direct wéér raak voor de Eindhovenaren. De spits kan de bal tussen twee Houtenaren aannemen en vanuit de draai met een volley het doel onder vuur nemen. Via de vingertoppen van onze keeper vliegt de bal in de bovenhoek.

  Na deze tweede tegenslag knokt Houten zich eindelijk enigszins in de wedstrijd. In het laatste kwartier van de eerste helft komt het in ieder geval in de buurt van het vijandelijke doel. Na een mooie aanval over rechts lijkt Houten dan ook écht terug te komen, maar de bal stuit via de onderkant van de lat nét aan de verkeerde kant van de lijn. En zo werkt het aluminium, net als een week eerder, wéér niet mee. Met een 2-0 ruststand zoeken beide ploegen de kleedkamers op.

  Zwarte zaterdag
  Na rust lijkt Houten aanvankelijk de ingezette lijn van het einde van de eerste helft door te zetten. Maar het gaat toch al weer snel mis. De eerste de beste kans is gelijk weer raak voor FC Eindhoven. Het toch al broze vertrouwen krijgt een tik die de Houtenaren niet meer te boven komen. Het verzet wordt steeds slapper. Daar weet FC Eindhoven wel raad mee. Bij Houten gaat het lampje definitief uit. De wil is er wel, maar vandaag lukt er echt helemaal niks. Bij de tegenstander is het precies andersom. Echt ieder schot dat de Eindhovenaren op doel afvuren is raak en de score loopt op tot 6-0. Dat lijkt ook even de eindstand te worden, maar vlak voor tijd straft Eindhoven nog twee keer geknoei in de Houtense defensie af. Gelukkig is er dan eindelijk het eindsignaal. Een zeldzame afstraffing voor Houten O18 op deze zwarte zaterdag: 8-0.

  Na afloop gaf de staf van FC Eindhoven aan dat ze voor het eerst in hun sterkste opstelling konden spelen. En dat dit voor hun ‘by far’ de beste wedstrijd van het seizoen was. Waarschijnlijk was het troostend bedoeld, maar het kon de teleurstelling tijdens de terugreis niet wegnemen.

  Nog twee keer alles geven
  Het goede nieuws na het drama van vandaag: handhaving in de 4e Divisie is nog steeds mogelijk. Maar dan móet er de komende wedstrijd, over twee weken, gewonnen worden van MVV. Hopelijk kunnen de spelers even hun koppie leegmaken en zich opladen voor de laatste twee wedstrijden waarin alles moet worden gegeven om degradatie af te wenden. Come on boys, schouders eronder en knokken! Te beginnen thuis tegen MVV. Hopelijk met veel supporters op de tribune. Wie weet krijgt dit toch al mooie seizoen dan nog een prachtig einde