• Houten MO15-1 tegen VVIJ MO15-1

2 feb 2020
  • Vandaag stond de derde competitiewedstrijd en onze derde thuiswedstrijd op het programma tegen VVIJ MO15-1.
    Helaas heeft Jacky haar teen gebroken en was Eloise ziek (griep). Vanya die ook ziek was deze week kon gelukkig wel weer spelen dus hielden we er 12 over. Martine werd erbij gehaald zodat we een keepster hadden aangezien Eloise er niet was.
    Net als vorige week begonnen we niet geconcentreerd en wederom was er binnen 1 minuut een goede kans voor VVIJ maar de bal ging naast het doel. Daarna was Houten wakker en werd er goed gevoetbald. Romy stuurde Feline weg deze nam de bal mee maar speelde deze eigenlijk wat te ver voor haar uit waardoor de keepster van VVIJ uitkwam. Feline en de keepster kwamen tegelijk bij de bal en Feline tikte de bal net iets eerder weg en kon de bal nog net binnen houden en kreeg het ook nog voor elkaar om de bal vanaf de achterlijn in het lege doel te krijgen 1-0. Een paar minuten de mooiste aanval Lucia die rond de middellijn weg draait van haar directe tegenstandster en de bal precies in de loop van Feline mee geeft die vervolgens de bal voor geeft en de naar binnen gekomen Zoe die goed voor haar vrouwtje kwam de bal bij de eerste paal kon binnen tikken 2-0. Hierna ging VVIJ wat meer fysiek spelen en werden er veel kleine overtredingen gemaakt en de scheidsrechter vond het allemaal wel goed. Zoe draaide goed weg en wilde richting doel maar werd onderuit getrapt en ook dit werd niet bestraft. Houten veroverde de bal en schoot de bal uit waardoor Zoe behandeld kon worden en er even uit moest omdat ze last had van haar hoofd (ongelukkig gevallen). Waar de trainer van VVIJ riep om de bal terug te gooien naar Houten besloten de speelsters van VVIJ ervoor om gewoon aan te vallen met een corner als resultaat (wederom onsportief). De corner werd afgeslagen en de bal kwam terecht op de zestien meter recht voor het doel. Helaas werd er geen druk gezet op de bal en liepen er een aantal speelsters van Houten naar achteren . Hierdoor kon de speelster van VVIJ ongehinderd schieten en verdween de bal in het doel 2-1. Vlak voor de rust nam de keepster van VVIJ een doeltrap en schoot de bal zomaar in de voeten van Lucia die het cadeautje uitpakte en de bal goed langs de uitkomende keepster schoot 3-1.
    Met deze stand gingen we rusten en in de rust werd er aangegeven dat er wat beter verdedigd moest worden aangezien er een aantal speelsters wel hard naar voren konden rennen om vervolgens bij balverlies een paar meter achter hun directe tegenstandster aan liepen te sjokken (aanvaller is leuker maar je verdedigende taken zijn net zo belangrijk).
    Na de rust werd er aan de kant van VVIJ steeds meer gebruik gemaakt van kleine overtredingen aangezien de scheidsrechter hier toch niet tegen optrad. Hierdoor werd de wedstrijd erg rommelig en kregen beide ploegen diverse kansen.
    Beide keepsters keepten een sterke tweede helft en hadden een aantal goede reddingen.
    De verdediging van Houten had het in de tweede helft steeds lastiger en moeilijker.
    De directe tegenstandster van Feline hield Feline steeds vast en Feline werd geirriteerd en rukte zich los en raakte haar tegenstandster in het gezicht. Niet veel later werd Veere in een worstelgreep genomen en toen floot de scheidsrechter eindelijk voor een overtreding. Kort daarna was het Eva die het veld opstoomde en de bal twee keer gelukkig mee kreeg in de kluts waardoor ze in de zestien kwam en wilde uithalen maar op het laatste moment vol tegen haar scheenbeen werd getrapt.
    De scheidsrechter kon ook hier niet omheen en floot voor een penalty.
    Eva ging achter de bal staan en schoot hem matig in maar de bal ging via de handen van de keepster van VVIJ toch het doel in 4-1. Kort daarna werd Zoe wederom onderuit getrapt zonder enige intentie om de bal te spelen maar de scheidsrechter deed niets. Zoe die wederom ongelukkig terecht kwam kon niet meer verder spelen. Met nog een paar minuten te spelen was de wedstrijd beslist al dacht VVIJ er anders over want gelijk was het bijna raak maar op wonderlijke wijze maaide een speelster van VVIJ op 1 meter voor het lege doel over de bal heen en ontsnapte Houten. Een minuut later was het wel raak na een prachtige treffer van VVIJ 4-2. En kort daarna ging Martine in de fout met een doeltrap maar maakte haar fout goed door oog in oog met de speelster van VVIJ de bal te pakken.
    Na opnieuw een opstootje tussen Feline en haar tegenstandster werd er besloten om beide speelsters eraf te halen.
    De ingooi werd nog genomen maar de scheidsrechter floot daarna gelijk af.
    Meiden een lastige tegenstander en helaas een matige scheidsrechter maakte van deze wedstrijd een echte vechtwedstrijd.
    Jullie kunnen trots op jullie zelf zijn want jullie hebben voor elkaar geknokt en gewerkt als een team.
    Wel zullen we moeten beseffen dat we op onze posities blijven lopen en net zo hard terug lopen als dat we naar voren rennen. Deze wedstrijd krijgt Lucia de extra complimenten want ondanks dat ze niet 1 van de grootste is maakt ze goed gebruik van haar lichaam in de duels en zijn haar loopacties ook zeer goed aan de bal en zonder de bal.
    Volgende week opnieuw een uitdagende wedstrijd uit tegen De Bilt MO15-1.