• Houten O18-1 begint goed aan de competitie en haalt uit tegen Elinkwijk

11 okt 2021
  • Na de eerste drie wedstrijden is de conclusie dat Houten O18-1 goed is begonnen aan de competitie. In deze wedstrijden werden 7 punten gehaald, werd 14 keer gescoord en moest het één tegendoelpunt incasseren uit een strafschop. Hiermee is de ploeg van trainer Jeroen Hoefste voorlopig koploper in de Divisie 5-B en moet het mee gaan strijden om de bovenste plaatsen.

Houten O18-1 - DVS'33 Ermelo O18-1 1-1 (0-1)
    De eerste wedstrijd was er gelijk één tegen een ploeg waarvan verwacht wordt dat het een directe concurrent is voor promotie. DVS'33 Ermelo kwam op bezoek op sportpark Oud Wulven. Houten kwam flitsend uit de startblokken maar wist helaas de openingstreffer niet te maken ondanks een aantal grote kansen. De grootste kans was vanaf 11 meter, maar de strafschop kon gestopt worden door de keeper van DVS. Nog geen minuut later was diezelfde keeper kansloos, maar kreeg hij hulp van de paal. Halverwege de eerste helft ebde het overwicht van de thuisploeg wat weg en werd het een meer gelijk opgaande wedstrijd. Vlak voor rust mochten ook de gasten aanleggen voor een penalty en zij maakten geen fout. De bal werd hard en laag onder de keeper door geschoten, waarmee de ruststand op 0-1 werd bepaald. Na rust ging Houten furieus op zoek naar de dik verdiende gelijkmaker. En die kwam er ook. Na een prima aanval werd de bal hard en hoog in de korte hoek gejaagd. DVS kon in de tweede helft niet meer echt gevaarlijk worden, maar helaas was een aantal kansen op de winnende treffer aan Houten niet besteed. Ook hing de lat nog een keer hinderlijk in de weg bij een kopbal. Het bleef hierdoor bij een toch ietwat teleurstellende 1-1.

PVCV O18-1 - Houten O18-1 0-2 (0-1)
    In de voorbereiding troffen de twee ploegen elkaar voor een oefenwedstrijd die dik door de Houtenaren werd gewonnen. Maar PVCV had de ploeg deze keer wat anders neergezet en had de zaakjes een stuk beter voor elkaar. Het was voor Houten lastig om er doorheen te voetballen en het gevaar van een counter lag op de loer. Houten probeerde het tempo hoog te houden, maar moest ook geduld hebben. Na ongeveer een kwartier spelen was er ineens de verdiende voorsprong voor de gasten. Een prachtige aanval over meerdere schijven werd heerlijk afgerond door de bal met binnenkant rechts hard en hoog in de bovenhoek te schieten. Maar het lukte Houten niet om door te drukken en vlak voor rust moest onze keeper zelfs redding brengen in een één op één situatie. Na rust bleef Houten de gevaarlijkste ploeg en kreeg het zeker drie 100% kansen om de voorsprong te vergroten, die jammerlijk werden gemist. Maar ongeveer een kwartier voor tijd viel de beslissing alsnog. Een afgeslagen corner kwam voor de voeten van een Houtense invaller die de bal goed drukte en door een woud van benen in de hoek zag verdwijnen. De 0-2 einduitslag was meer dan verdiend en had eigenlijk hoger uit moeten vallen.

Houten O18-1 - Elinkwijk O18-1 11-0 (4-0)
    Op een zonnig sportpark Oud Wulven was het Utrechtse Elinkwijk de volgende tegenstander. De Utrechters zullen met weinig plezier terugkijken op dit bezoek aan Houten. Al snel lag de bal voor de eerste keer in het netje en binnen zes minuten was het zelfs 2-0. Het werd snel duidelijk dat het een onbezorgde middag zou worden voor Houten. De ploeg ging op zoek naar meer doelpunten om aan het doelsaldo te werken. Maar in deze dadendrang werd het spel nogal slordig en stokte de doelpuntenproductie eventjes. Vlak voor rust kon toch nog twee keer het net worden gevonden. Na rust was het Elinkwijkse verzet definitief gebroken en viel de ene goal na de andere. Zo kon Houten uitlopen naar een 9-0 voorsprong met 9(!) verschillende doelpuntenmakers. Daarna lukte het twee spelers om hun tweede doelpunt te maken, waarmee de eindstand op maar liefst 11-0 werd bepaald.

Volgende week naar Sittard
    Komende zaterdag staat de verre uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard op het programma. De mannen van Houten zullen er alles aan doen om de goede seizoenstart een mooi vervolg te geven.