• Houten O18-1 knokt, maar moet de punten aan MVV laten

  9 mei 2022
 • De laatste thuiswedstrijd van het seizoen alweer… En opnieuw een prachtig affiche. Houten O18-1 mag het weer opnemen tegen een ploeg uit de jeugdopleiding van een betaald voetbalclub. MVV is in alle vroegte vanuit Maastricht afgereisd naar Houten. Vooraf is de opdracht duidelijk: er móet gewonnen worden om kans te houden ook volgend seizoen in de 4e Divisie uit te mogen komen. Handhaving zou een geweldige prestatie zijn.

  Snel op voorsprong
  Op een zonovergoten Sportpark Oud Wulven zijn de Limburgers voor het eerst gevaarlijk. De steekpass met buitenkant rechts wordt door onze keeper buiten zijn strafschopgebied onderschept. MVV is het meest op de helft van Houten te vinden en de thuisploeg probeert met snelle uitbraken de spitsen te bereiken. Maar opnieuw wordt de keeper van Houten aan het werk gezet. Hij moet vol aan de bak om een vlammend afstandsschot over de lat te tikken. Na een kwartier spelen is er ineens de voorsprong voor Houten. Na een verre uittrapt wordt de slag op het middenveld gewonnen en onze linker aanvaller kan er met de bal vandoor. Hij behoudt goed het overzicht en geeft de bal mee op rechts met de opgestoomde back. Zo’n beetje op de achterlijn schiet hij de bal door de benen van de keeper raak. Dat is een mooie opsteker!

  Verrast in blessuretijd
  MVV jaagt op de gelijkmaker en krijgt een paar grote kansen. Maar de mannen uit Maastricht krijgen de bal niet langs onze doelman. En als dat dan wél een keer lukt, krijgt hij hulp op de doellijn van een verdediger. Houten deelt nog wat plaagstootjes uit, maar dat leidt niet tot grote kansen. En zo lijkt Houten met een voorsprong de rust in te gaan. Maar in de blessuretijd van de eerste helft -mede door een ingelaste drinkpauze extra lang- wordt een diepe bal door de verdediging verkeerd ingeschat en kan de nummer 10 van MVV alleen op de keeper af. Die nu wel kansloos: 1-1. Vlak daarna luidt het rustsignaal. Helaas zal Houten opnieuw moeten beginnen.

  Pech met de arbitrage
  Direct na rust sticht Houten het eerste gevaar. Een snoeihard afstandsschot vliegt maar net over de lat. Niet veel later krijgt Houten een corner. Deze wordt half weggewerkt door een verdediger van MVV en de bal komt in het strafschopgebied op de hand van een medespeler. Die kan de bal daardoor meenemen en direct de tegenaanval inzetten. Gek genoeg is er niemand bij Houten die reclameert. Als dan ook niemand -al dan niet met een ‘nuttige’ overtreding- de aanval onderbreekt en de scheidsrechter het vlagsignaal van de grensrechter negeert, kan de nummer 10 van MVV simpel zijn tweede doelpunt van de wedstrijd binnenschuiven. Ook na het raadplegen van de grensrechter blijft de arbiter bij zijn beslissing: doelpunt. In plaats van een penalty mee, krijgt Houten dus een doelpunt tegen en staat het 1-2. Houten geeft niet op en blijft vechten voor een resultaat. Maar dan zit het wéér niet mee met een arbitrale beslissing. In kansrijke positie wordt onze aanvaller vol in de rug geduwd. De scheidsrechter ziet er opnieuw geen strafschop in. Het zit dus op z’n zachtst gezegd ook niet mee…

  Vechtlust niet beloond
  Maar Houten geeft niet op. Met een paar wissels en omzettingen in het veld wordt geprobeerd MVV de duimschroeven aan te draaien. Dat lukt deels. Houten dwingt kansen af, maar ook voor MVV liggen mogelijkheden om in de counter de wedstrijd te beslissen. Voor Houten zijn de grootste kansen voor onze linksback. Eerst wordt zijn diagonale schot door de keeper met het puntje van zijn schoen verlengd. Even later heeft dezelfde keeper een antwoord op een hard schot vanaf de rand van het 16-metergebied. Aan de andere kant houdt de Houtense keeper zijn ploeg nog lang in de race voor minimaal een punt. Blijkbaar voor MVV het sein om 10 minuten voor tijd al de trukendoos open te trekken om tijd te rekken. Vlak voor tijd komt een ingreep van onze keeper te laat. De terecht toegekende strafschop wordt onberispelijk binnengeschoten waarmee de MVV-er zijn hattrick voltooit. Houten heeft gestreden tot het einde, maar zoals vaker deze competitie werd hun vechtlust niet beloond. De conclusie is dat met nog één wedstrijd te spelen handhaving in de 4e Divisie niet meer mogelijk is. Wat rest is nog één wedstrijd. In het stadion van Excelsior Rotterdam mag Houten proberen de Kralingers van het kampioenschap af te houden. Hoewel er voor Houten zelf niets meer op het spel staat, zullen de mannen toch met opgeheven hoofd de competitie en dit mooie seizoen willen afsluiten. Excelsior is gewaarschuwd.