• Houten O18 bekert verder na ruime zege

14 nov 2021
  • Houten O18 heeft de volgende bekerronde bereikt. Op Sportpark Oud Wulven was de ploeg van trainer Jeroen Hoefste te sterk voor De Meern O18, dat uitkomt in de 6e Divisie. De mannen van Houten liet niet hun allerbeste spel zien, maar het was ruim voldoende om afstand te nemen: 5-1.

Flitsend van start
    Vanaf de aftrap liet Houten direct zien met welke intenties het aan de wedstrijd was begonnen. Met goede combinaties en veel beweging werd de bal van kant naar kant gespeeld en rolde de bal makkelijk van voet naar voet. En dat had gelijk resultaat, want er vielen al snel gaten in de oranje/zwarte verdediging. Al na twee minuten kan onze linker aanvaller er vandoor. Hij maakt goed gebruik van zijn snelheid, blijft oog in oog met de keeper koel en schuift de bal in de rechterhoek: 1-0. Kort daarna ook een goede aanval over de rechterkant met een hoofdrol voor onze backs. Na een lange aanval komt de bal bij de rechtsback die met een lage voorzet onze linksback vindt die het laatste zetje geeft: 2-0. Binnen vijf minuten is het verschil al gemaakt en het publiek op de tribune gaat er eens goed voor zitten.

Zand in de motor
    Maar gek genoeg komt er dan zand in de motor bij Houten. Spelers gaan ineens andere dingen doen dan normaal en het goede spel van de eerste tien minuten is weg. Halverwege de eerste helft legt De Meern een snel genomen vrije trap van eigen helft achter de Houtense verdediging. Onze keeper wil de bal buiten zijn strafschopgebied onderscheppen, maar dat had-ie beter niet kunnen doen. Een verdediger kan de bal namelijk opruimen, maar die komt wel bij een middenvelder van De Meern terecht. Vanaf een meter of 30 schiet hij de bal in het lege doel. En zo is het ineens 2-1 en is De Meern de schrik van de eerste 10 minuten te boven. Houten blijft daarna slordig spelen en De Meern kruipt uit zijn schulp, maar voor de rust wordt er niet meer gescoord.

Orde op zaken
    Na rust mag De Meern nog even dromen van een bekerstunt, maar Houten is beter uit de kleedkamer gekomen dan voor rust. Er worden nauwelijks nog kansen weggegeven en Houten heeft de controle. De ingevallen linkerspits toont zijn gretigheid en doelgerichtheid. Met twee goed uitgespeelde goals stelt hij orde op zaken en brengt de marge op drie. Houten speelt de rest van de wedstrijd vrij gemakkelijk uit en weet in de laatste minuut zelfs nog een vijfde doelpunt te maken. Een aanval over rechts wordt gedecideerd afgerond en de keeper van De Meern is kansloos in de korte hoek.

Spannend vervolg van de competitie
    Volgende week komt PVCV op bezoek op Sportpark Oud Wulven. In de uitwedstrijd in Vleuten moest Houten diep gaan om een 0-2 zege te boeken. Ook volgende week zal Houten goed moeten zijn om de drie punten in eigen huis te houden. Fortuna Sittard maakte geen fout dit weekend en heeft met een wedstrijd meer gespeeld één punt voorsprong. Houten zal de promotie -helaas zonder de steun van het publiek vanwege de nieuwe coronamaatregelen- dus helemaal zelf moeten afdwingen.