• Houten O18 na matige start toch nog ruim langs PVCV

21 nov 2021
  • Door de nieuwste corona-maatregelen kreeg Houten O18 tegen PVCV O18 niet het publiek dat het verdiende. In een vermakelijke wedstrijd trok Houten in de tweede helft de wedstrijd definitief naar zich toe, al ging dat niet zonder slag of stoot.

Bibberig begin
    In de heenwedstrijd aan het begin van het seizoen (0-2) speelde Houten een moeilijke wedstrijd. PVCV had de bus geparkeerd voor het doel en het was voor de Houtenaren enorm lastig om er doorheen te komen. Maar vandaag kwam het team uit Vleuten heel anders voor de dag en probeerde het vanaf de start mee te voetballen. Dat kwam de wedstrijd zeker ten goede, maar Houten wist er in de beginfase niet goed raad mee en begon slordig aan de wedstrijd. PVCV kreeg dan ook de eerste 100% kans van de wedstrijd, maar oog in oog met de keeper schoot de spits voorlangs. Kort daarna was het Houten dat de score opende. In de 8e minuut werd een goede loopactie van onze rechtsbuiten beloond met een bal op maat. Op snelheid nam de aanvaller de bal met rechts aan, om vervolgens met links hard en hoog raak te schieten: 1-0.

Hattrick hero
    PVCV gooide daarna nog meer energie in de wedstrijd en werd steeds gevaarlijker. Halverwege de eerste helft viel de terechte gelijkmaker. Een voorzet voorbij de tweede paal werd knap over de keeper geschoten, die niet meer kon doen dan de bal tegen de lat te duwen. Maar hierdoor belandde de bal voor de voeten van een PVCV-er die de bal makkelijk kon intikken: 1-1. Toch gingen de blauw-witten nog met een voorsprong de rust in. Onze rechtsbuiten was vandaag onhoudbaar en haalde nog twee keer de trekker over. Beide keren na uitstekend voorbereidend werk van zijn teamgenoten. Een loepzuivere hattrick! Dat het verschil nog twee in Houtens voordeel was toen de ploegen de kleedkamer gingen opzoeken, was mede te danken aan de keeper die met een prima redding de aansluitingstreffer voorkwam.

Probleemloos naar het einde
    Na rust een ander spelbeeld. Houten had de controle en gaf weinig meer weg. Bij PVCV leek de pijp langzaam leeg te raken en Houten bleef op zoek gaan naar meer treffers. En die kwamen er ook. Eerst was er een verre hoge bal, die met een man in de rug uitstekend werd aangenomen door onze meest aanvallende middenvelder. Ook zijn vervolg was uitstekend. Met een lage voorzet bij de tweede paal bereikte hij onze linksback die weinig moeite had de keeper te passeren. Dezelfde middenvelder maakte er 5-1 van. Zijn corner werd eerst nog afgeslagen, maar toen de bal bij hem terugkwam draaide hij deze bij de tweede paal prachtig binnen. In de allerlaatste seconde kreeg hij ook nog een uitgelezen mogelijkheid om er 6-1 van te maken. Maar de penalty, terecht gegeven na het neerhalen van onze rechtsbuiten die op weg was naar zijn vierde van de wedstrijd, was niet aan hem besteed en vloog over. Al met al een probleemloze tweede helft en een prima overwinning.

Volgende week naar Ermelo
    Met nog drie wedstrijden te gaan is de volgende tegenstander DVS ’33 Ermelo. Tegen deze ploeg heeft Houten nog wat recht te zetten. In de eerste wedstrijd van het seizoen kwamen de Houtenaren op Sportpark Oud Wulven niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Ook nu zal het niet makkelijk worden, aangezien DVS pas één wedstrijd heeft verloren dit seizoen en nog kans heeft op de tweede plaats die recht kan geven op promotie naar de 4e divisie. Maar de ploeg van Jeroen Hoefste zal er alles aan doen om de drie punten mee naar Houten te nemen en daarmee koploper te blijven.