• Houten O18 na rust afgetroefd in Dordrecht

17 apr 2022
  • Een zeer belangrijke wedstrijd voor Houten O18 op het programma vandaag. Voor tegenstander FC Dordrecht (3 gespeeld, 1 punt) en Houten (3 gespeeld, 2 punten) is het aan- of afhaken vandaag. De winnaar zet een belangrijke stap in de strijd om lijfsbehoud. Uitgerekend nu heeft Houten te kampen met grote personele problemen. De ploeg van trainer Jeroen Hoefste moet noodgedwongen aantreden zonder ook maar één spits in de selectie en slechts twee wisselspelers op de bank. Een groot verschil met FC Dordrecht, dat een beroep kan doen op jongens die normaal gesproken hun wedstrijden in de O23 spelen.

Moeizaam
    In de beginfase is Houten de gevaarlijkste ploeg. Al in de tweede minuut krijgt het een grote kans als de bal achter de verdediging wordt neergelegd en twee spelers alleen op de keeper af kunnen. Helaas staat degene die de bal meeneemt buitenspel, terwijl de andere dat duidelijk niet was. Weg kans. Houten probeert zijn eigen spel te spelen en dat leidt tot nog een goede kans die over geschoten wordt. Gedurende de eerste helft wordt het steeds moeilijker voor Houten. FC Dordrecht beschikt over veel fysieke kracht en snelheid en veel duels worden door de Houtenaren verloren. Voetballend is het bij Dordrecht echter allemaal niet geweldig en ze weten ook nauwelijks kansen uit te spelen. Toch krijgt de spits van FC Dordrecht dé kans van de eerste helft om zijn ploeg op voorsprong te schieten. Hij mag aanleggen vanaf 11 meter als er binnen de 16-meter een overtreding is gemaakt. Gelukkig voor Houten wordt de stafschop uitstekend gekeerd door de keeper. En zo gaan beide ploegen de kleedkamer opzoeken met een 0-0 ruststand na een moeizame eerste helft voor Houten.

Overtuiging en geluk ontbreken
    Bij de meegereisde supporters is er de hoop dat het overleefde penaltymoment de Houtenaren over het dode punt heen helpt. In de wedstrijden waarin goed werd gespeeld werden te weinig punten overgehouden, misschien zou het dan lukken om een mindere wedstrijd wel te winnen? Helaas ontbrak daarvoor het geloof bij de spelers vandaag. Bij een counter van Dordrecht komt het stapje voor de buitenspelval nét te laat. Als er dan ook niet vol overtuiging wordt teruggesprint om de voorzet te onderscheppen is het voor de Dordtse aanvaller een koud kunstje om de keeper te omspelen en te scoren. Niet lang daarna wordt het zelfs 2-0 voor FC Dordrecht en weer is het een snelle counter die de Houtenaren de das omdoet. Met de twee ingebrachte wisselspelers gaat Houten op jacht naar de aansluiting. Maar twee keer staat het aluminium in de weg. Een invaller van O17 schiet hard richting de kruising, maar de keeper ziet tot zijn opluchting de bal op de paal komen. Dezelfde paal staat daarna nog een keer in de weg als een centrale verdediger denkt raak te koppen. Zo zit het dus ook niet mee en zakt de moed verder in de Houtense schoenen.

10 tegen 10
    Dordrecht doet alles wat geoorloofd én ongeoorloofd is om te voorkomen dat Houten terugkomt in de wedstrijd. Fysiek, maar ook verbaal geweld worden daarbij niet geschuwd. Dat merkt onze centrale verdediger als hij door een gestrekt been vol op zijn enkel wordt geraakt. De sfeer wordt grimmiger en als een Dordtenaar natrapt krijgt hij de rode kaart. Waarom onze verzorger ook een rode kaart krijgt als hij voor de behandeling het veld inloopt is een raadsel. De overtalsituatie voor Houten is overigens van korte duur. Onze centrale verdediger kan niet meer verder en bij een gebrek aan wissels is het 10 tegen 10. Niet dat ze dit bij Dordrecht in de gaten hebben, want de trainer blijft zijn ploeg coachen en neerzetten alsof ze een man minder hebben. Na weer een counter van Dordrecht -onder de keeper doorgeschoven- staat het inmiddels 3-0 en wordt het er allemaal niet rooskleuriger op voor Houten. Kort daarna kopt een verdediger van FC Dordrecht de bal heel onhandig in zijn eigen doel, maar Houten is niet bij machte om het nog spannend te maken. Sterker nog, de grootste kansen zijn voor Dordrecht. Maar door goed keeperswerk of onkunde bij Dordrecht blijft de eindstand bij 3-1.

Drie finales
    In de najaarscompetitie waren de laatste drie wedstrijden drie finales om het kampioenschap en promotie af te dwingen. Met nog drie wedstrijden te gaan in de voorjaarscompetitie is de conclusie dat er weer drie finales op het programma staan, maar nu om ook volgend seizoen in de 4e Divisie te mogen spelen. Dat zou echt een prestatie van formaat zijn. Want voetballend kan Houten prima mee in deze competitie, maar de selectie blijkt erg smal is om blessures en afwezigen op te vangen. Hopelijk kunnen de komende week weer wat jongens aansluiten om er op volle oorlogssterkte tegenaan te kunnen. Nooit opgeven mannen! Ga ervoor en geloof erin, want het is zeker nog mogelijk. Het zou een gepast en verdiend einde van een mooi seizoen betekenen.