• Houten, zaterdag 23 november 2019: s.v. Houten JO11-2- Kampong JO-11-4

3 dec 2019
  • En weer een thuiswedstrijd.

Dit keer wel op een zeer vroeg tijdstip, 08.30 tegen de enthousiaste jongens van Kampong. Wedstrijden tussen deze clubs zijn altijd sportief en zeker vermakelijk. Vandaag willen wij wel weer winnen om toch in het spoor van de koplopers te blijven.

Vandaag startopstelling: keeper Levi, achter Ruben-Dyrano-Joep, middenveld; aanvoerder Quint -Simon-Mehdi, spits Lex, Armin, Niek en Arthur in de wissel.

Ondanks het vroege uur al veel enthousiasme op de velden, zeker niet in de minste plaats van onze gasten uit Utrecht. Maar zeker ook bij onze boys een gezond stukje spanning op de gezichten. Ja, wij wilden ook een beetje revanche op de nederlaag tegen Delta. Houten begon dan ook scherp en opnieuw met prima opbouw van achteruit. Hierdoor zetten wij Kampong al direct onder druk. Tock duurde het het de laatste minuut van het 1e kwart toen Joep prima doorging over links en de bal scherp en laag voorzette en spits Quint de 1-0 kon binnenglijden, 1-0. Na het eerste minuutje rust was het weer Houten wat de klok sloeg en met een mooie 1-2 tussen Niek en Quint mocht de laatste de 2-0 aantekenen. Ondanks de voorsprong moesten onze mannen beducht zijn op de tegenaanvallen, maar bleef de verdediging geconcentreerd. Met een perfecte uittrap wist keepr Levi deze keer Quint te bereiken die daardoor alleen op de Kampong goalie mocht afgaan en niet miste, 3-0, tevens ruststand.

Na rust bleef hetzelfde 1-richtingsverkeer, alleen leek de nieuwe Kampong keeper wel een octopus want hij hield op soms onnavolgbare wijze zijn doel veelvuldig schoon. Kampong wist zelfs te scoren in een spaarzame counter, 3-1. Maar het Houten Team bleef koel en ook veel beter op het veld. Na veelvuldige doelpogingen van Mehdi, Dyrano, Niek, Armin en zeker de ongelukkige Lex, was het uiteindelijk Simon die 1 van de vele kansen wist te verzilveren, 4-1.

Uiteindelijk was dit ook de eindstand en mogen we spreken van een simpele en duidelijke overwinning, waarbij wij voetballend duidelijk het betere van het spel lieten zien. Zo mochten wij complimenten ontvangen van een aantal supporters/kenners die ons al een tijdje niet hadden zien spelen, dat het spel er erg op vooruit was gegaan.

Doorgaan dan zal ik zeggen! Volgende week Aurora uit waarbij we ons zeker in de top-3 van de competitie mogen nestelen.

Een trotse ouder en trainert.