• Onweer protocol

13 feb 2020
  • Onweer is een bui waarbij het vaak regent, bliksemt en dondert. Tijdens onweer is het sportveld een onveilige locatie. Het is van belang dat bij onweer gestopt wordt met sporten en spelers, trainers en overige aanwezigen snel een veilige plek gaan zoeken.

Bij S.V. Houten hebben we dit protocol opgesteld bij onweer voor wedstrijden en trainingen op sportpark van S.V. Houten.

Wat moet je doen?

Houd je aan de volgende instructies in het geval van onweer, specifiek bij bliksemflitsen:

• Ga schuilen in de kantine of in het kleedkamercomplex;
      • Sluit ramen en deuren en blijf weg bij ramen;
      • Blijf uit de buurt van stromend water en ga zeker niet douchen;
      • Ga weg bij open ruimten, bomen, telefoonpalen, lichtmasten, lantaarnpalen, vlaggenmasten, omheining, hoge reclameborden, zit- en staantribune, speeltoestellen en doelen;
      • Raak geen metalen delen aan;
      • Een open schuilplaats biedt geen enkele veiligheid;
      • Gebruik geen paraplu.

Indien het is gestopt met bliksemflitsen, dan kun je de schuilplaats verlaten.

De verantwoordelijkheid bij het opvolgen van de instructies ligt op de eerste plaats bij de trainers en de sporters zelf. Neem geen enkel risico en volg deze instructies nauwgezet. Schroom niet om tijdens trainingsavonden of wedstrijddagen je medetrainers/teams te waarschuwen en te wijzen op het protocol. Deze medetrainers/teams dienen gehoor te geven aan de waarschuwing. Ook bij twijfel dient het veld door iedereen verlaten te worden!

Het bestuur van S.V. Houten