• Overwinning uit het vuur gesleept

7 nov 2021
  • Vandaag stond er een uitwedstrijd op het programma voor onze meiden bij zwaluwen. We waren deze wedstrijd met 11 meiden alleen Nynke was afwezig. Na de warming up gedaan te hebben en een opstelling kon de wedstrijd beginnen. Aan het begin was het even beetje aftasten hoe de wedstrijd zal gaan verlopen. Na 5 minuten was het houten die op voorsprong kwam door een doelpunt van Esmee 0-1. Niet veel later was het houten dat opnieuw scoorde 0-2 het was weer Esmee die scoorde. Zwaluwen ging opzoek na een doelpunt en die viel ook na slordig uitverdedigen voor het doel langs viel de 2-1 . Het was tijd voor de eerste time out. De trainers spraken de meiden aan we staan voor maar de moest wel nog een schepje de boven op sommige meiden stonden nog niet aan. Het tweede kwart ging beginnen het was zwaluwen die weer opzoek ging na een doelpunt maar ook houten kreeg een paar goede kansen. Vlak voor de rust was het houten dat 1-3 maakte opnieuw was het Esmee die scoorde. De scheidsrechter floot voor de rust en we hadden 5 minuten pauze. De meiden moesten goed door blijven gaan dan zat de overwinning de wel in. We draaiden van speel helft en we begonnen aan het derde kwart. Opeens werd het een heel andere wedstrijd. Zwaluwen werd sterker en Houten was het opeens helemaal kwijt. Het was ook zwaluwen dat de aansluitings treffer scoorde 2-3 en kon het weer alle kanten op. Niet veel later viel ook bijna de 3-3 maar door goed keeperswerk tikte Fenne de bal over het doel zodat het 2-3 bleef. Gelukkig was de weer een time out om de meiden even toe te spreken dat we met 110% de laatste 15 minuten in moesten gaan. Anders kan het zomaar dat je de wedstrijd nog weg geeft. De laatste kwart begon en het was zwaluwen dat echt opzoek ging na de 3-3. We speelde nog steeds niet best maar we hielden met kunst en vliegwerk stand. Ook omdat zwaluwen gelukkig niet altijd goed op doel schoot. Toen was het houten dat we een keer na voren kon en gelukkig was daar een bevrijdende doelpunt van opnieuw Esmee 2-4. Bij zwaluwen brak de iets ook al kregen ze nog wat kansjes. Vlak voor tijd was het Meike die de bal achterin af pakte de bal gelijk na Chayenne speelde en die speelde gelijk de bal door na Isa die alleen op het doel af kon gaan ze faalde niet en scoorde de 2-5. Hoewel de eindstand 2-5 was had het ook zomaar gelijk kunnen zijn. Maar we moeten soms niet vergeten dat we een jong team hebben die veel aanmoedigen nodig heeft. Gelukkig gebeurd dat veel via beide zij kanten de trainers aan de ene kant en de fanatieke ouders aan de andere kant. Maar wat mogen de meiden weer trots op zich zelf zijn om toch deze wedstrijd uit het vuur te slepen. Volgende week weer een thuiswedstrijd op het programma tegen de meern.