• SV houten gaat voor EHBO/reanimeren - Jij toch ook?

31 jan 2020
  • Op wedstrijddagen worden er wel 60 wedstrijden gespeeld en is de kans groot dat er blessures ontstaan waarbij mogelijk een EHBO-er voor de behandeling ervan nodig is. Het is belangrijk om hier adequaat op te kunnen reageren en de juiste handelingen te verrichten. Daarom hebben wij als SV Houten besloten om een EHBO cursus te laten organiseren.
    Elitas Medical, de organisatie die de cursus verzorgt, geeft Rode Kruis EHBO-opleidingen die je afsluit met een erkend certificaat. De cursus gaat in op de meest voorkomende blessures, typische sportblessures, reanimatie en op het bedienen van de AED. Je wordt dus in de gelegenheid gesteld om je EHBO-kennis bij te spijkeren of juist die kennis op te doen die nodig is om eerste hulp te verlenen.

Voor de leden, vrijwilligers, trainers en ouders van SV Houten gaan er een drietal cursussen aangeboden worden (afhankelijk van het aantal deelnemers);
    1. Levensreddende handelingen waaronder reanimeren + AED (€50)
    2. Levensreddende handelingen + meest voorkomende ongevallen aan bewegingsapparaat (€70)
    3. Herhaling levensreddende handelingen

Er zijn wel kosten aan het volgen van deze cursus verbonden, maar je kunt deze bij je zorgverzekeraar declareren. Stuur dan wel het certificaat mee wat je ontvangt, waaruit blijkt dat het een Rode Kruis opleiding betreft.Kijk of jouw ziektekostenverzekeraar je cursus vergoedt in je polis of op de website van het Rode Kruis. https://shop.rodekruis.nl/vergoeding-zorgverzekering

De data zullen binnenkort worden gecommuniceerd. De cursussen zullen van 19:00 tot 23:00 uur gegeven worden in de kantine van het sportcomplex van SV Houten. Aanmelden is mogelijk door een mail te sturen naar simonesmaling@elitas.nl Vermeldt de volgende gegevens:

• Voornaam en naam
    • Geslacht
    • Geboortedatum
    • Adres waar het pasje naar toe mag (straat, huisnr. PC en Woonplaats)
    • Emailadres waar het certificaat naar gemaild mag worden

Bij vragen kan je contact opnemen (mail of telefonisch) met Simone Ritzen-Smaling.
    We zien graag jouw aanmelding tegemoet!

Team Elitas Medical - 06-30233468