• SV Houten pakt punt in de laatste seconde van de wedstrijd

13 apr 2019
  • Onze kanjers zijn de laatste weken goed op dreef. Met 3 overwinningen in de laatste 3 wedstrijden gingen we met een goed gevoel naar Almere. Daar stond een lastige uitwedstrijd te wachten tegen Waterwijk. In de vorige editie werd het een gelijkspel(2-2). Ook in deze editie kwam er geen winnaar. Het was niet altijd goed, maar de spanning maakte dat gedeeltelijk goed.

Door een 3tal blessures(Justin, Ruben, Jorèl )in de selectie was Sven genoodzaakt om een gastspeler op te roepen. Ditmaal een oude bekende, Ivan van JO13-1. Yannick, Boaz en Truong begonnen op de bank en Sven en Jorg startte met de volgende 11 aan de wedstrijd. Jayden op doel. Glenn, Jenady, Joey en Hugo in de defensie. Ivar(aanvoerder) net daarvoor. Op het middenveld Dennis en Milan. In de voorhoede Ivan, Keano en Mart.
    Zoals verwacht begon Waterwijk furieus aan de wedstrijd. Onze kanjers kregen niet de tijd om de bal naar dezelfde kleur de spelen, maar Waterwijk werd ook nog niet echt gevaarlijk in de eerste 10 minuten. De 1e echte gevaarlijke situatie voor het doel van SV Houten kwam voort uit een corner van Waterwijk. De bal plofte tussen een aantal spelers en de bal kregen we maar met veel pijn en moeite weg. Dit tot opluchting van de veel meegereisde belangstellenden uit Houten e.o. Onze kanjers werkten heel hard, maar tot kansen resulteerden het maar net niet. Daarentegen kreeg Waterwijk een kans om te scoren, maar gelukkig ging dat schot maar net over het doel van Jayden. De storm leek een beetje te luwen, maar na commentaar op de scheidsrechter moest Milan met gele kaart tijdelijk het veld verlaten en zo moesten onze kanjers met 10 man verder spelen. Vlak daarna ging Sven en Jorg wisselen. Mart eruit en Boaz kwam voor hem in het veld. SV Houten kwam met 10 man niet echt in de problemen en na de 5 minuten kwam Truong in het veld en was het weer 11 tegen 11. Vlak voor rust kregen onze kanjers nog een goede kans via Ivan, na goed werk van Boaz. Helaas voor ons kwam de keeper van Waterwijk er goed uit en gingen we rusten met een brillenstand.

Na rust kwam Yannick erin voor Keano. In de 1e helft had Jayden niet veel te doen, maar in de 32e minuut moest hij zijn specialiteit toch weer laten zien. Een 1 tegen 1 situatie was Jayden ook ditmaal de baas . Onze kanjers kregen hun 1e kans in de 2e helft. In de 42e minuut kwam het 1e schot op doel van Waterwijk. Helaas werd het schot van Ivar gekeerd. Ook aan de andere kant kwam er een kans maar dat schot ging over het doel van Jayden. 2 minuten later kwam SV Houten goed weg nadat de bal tegen de lat kwam. In de 48e minuut werd de moegestreden Ivan eruit gehaald en Mart nam zijn plek in. Niet veel later kropen we wederom door het oog van de naald. Een mislukte voorzet van Waterwijk leek in het doel te gaan, maar via onderkant lat ging de bal weer terug in het veld. Met nog 10 minuten te gaan gingen beide teams nog vol voor de winst. De spanning was voelbaar en de 12e man leefden intens mee met onze kanjers. Een goede kans in de 53e minuut werd net niet beloond met een treffer na goed samenspel tussen Ivar, Mart en Keano. Helaas is de linker van Keano niet zijn beste, dus kon de keeper van Waterwijk makkelijk redding brengen. De wedstrijd leek in een 0-0 te eindigen. Waterwijk kreeg in de 58e minuut nog een corner die dan toch in het doel van onze kanjers werd gekopt. Een 1-0 achterstand en dat in de 58e minuut. Onze kanjers gaven niet op. Sven gaf Glenn opdracht om mee naar voren te gaan. Een wanhoopsschot van Keano leek een makkelijke prooi te zijn voor de doelman van Waterwijk, maar hij kreeg de bal niet onder controle. De goed doorgelopen Glenn onderschepte de bal passeerde de verbouwereerde doelman van Waterwijk en kon de bal zo in het lege doel schieten. Een golf van opluchting, maar ook vooral blijdschap binnen en buiten de lijnen. Als Waterwijk na de 1-1 aftrap klinkt daar gelijk het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. Het bewijst maar weer dat opgeven geen zin heeft en blijven knokken tot het laatste fluitsignaal. Erg leuk voor Glenn, die als verdediger niet vaak voor het vijandelijke doel te vinden is en zichzelf beloond voor zijn goede spel in de afgelopen wedstrijden. Het was zeker niet onze beste wedstrijd, maar dankzij inzet en geloof in een goede afloop hebben we een punt overgehouden aan deze moeilijke uitwedstrijd.

Aankomende dinsdag een oefenwedstrijd tegen MSV Montfoort en in het paasweekend doen we mee aan een groot internationaal Paasvoetbaltoernooi. Vorig jaar gingen we met de cup naar huis, dus wie weet. Daarna 2 weekenden geen competitiewedstrijden, maar Sven zal heus wel een of meerdere oefenwedstrijden hebben ingepland.

Met een blauw witte groet,