• Trainerscursus was een groot succes

  9 nov 2021
 • Op dinsdagavond 12 en 26 oktober 2021 hebben 12 jeugdtrainers van S.V. Houten de cursus Play Coaching gevolgd. De trainers die zich hadden opgegeven waren voornamelijk trainers van de onderbouw met een enkele trainer uit de middenbouw.

  De bijeenkomsten werden geleid door Marco Neuvel van PASS Sports Coach Academy en Ivaan Kolf, trainer FC Utrecht JO8.

  De eerste bijeenkomst was gericht op het creëren van een goede sfeer in het team: Er werd gesproken over de basisvoorwaarden voor een plezierig sportleven. Aan de hand van de geboden structuur kunnen er afspraken gemaakt worden met het eigen team en wedstrijden op een positieve wijze worden begeleid.

  De tweede bijeenkomst was een bijeenkomst met een praktijkvoorbeeld. Ivaan Kolf gaf een training aan de JO11-3 en de cursisten kregen aanwijzingen en uitleg hoe zij een training op een positieve manier kunnen laten verlopen. Na afloop van de training werd er verder geëvalueerd en gesproken over het organiseren van je training.

  De reacties van de trainers waren zeer positief! Zij gingen naar huis met de nodige handvaten en praktische tips en ideeën om toe te passen tijdens hun trainingen en het team positief te coachen. Een investering in tijd die de moeite waard was.

  Van het bestuur van S.V. Houten kregen alle cursisten het boek “De trainer maakt het verschil” van Mauro van de Looij mee naar huis als dank voor hun aanwezigheid.

  Team JO11-3; bedankt voor jullie aanwezigheid en geweldige inzet tijdens de training.