• Algemeen

SV Houten is inmiddels een bekende naam in het amateurvoetbal in de regio Utrecht en de verre omgeving. De in 1933 opgerichte vereniging investeert al jaren succesvol in haar jeugdopleiding en verwacht daar de komende seizoenen de revenuen van terug te zien bij haar eerste elftal. Maar SV Houten is meer dan dat.

Nadat de club begin negentiger jaren een moeilijke periode doormaakte zit SV Houten alweer enige jaren in de lift. Daarbij wordt een tweesporenbeleid gevoerd: Traditioneel is SV Houten een club bij uitstek van getalenteerde voetballers die zich maximaal willen ontplooien. Dat blijft ook in de toekomst zo, sterker nog: de club is bezig de randvoorwaarden voor goede voetbalprestaties verder te verbeteren. Maar SV Houten wil ook voor de recreatieve speler een aantrekkelijke club zijn.

De vereniging wil haar leden maximaal plezier bieden. Door veel en leuke voetbalactiviteiten te ondernemen, door het contact tussen de leden onderling te stimuleren, door intern goed te communiceren en door goede basisvoorzieningen te realiseren. Daarmee groeit de kwaliteit en ook het imago en de aantrekkingskracht van de club. Het kan niet anders of dit leidt op termijn tot verdere groei: meer leden, meer sponsors, meer mogelijkheden, betere prestaties, meer plezier. Interne gesprekken hebben aangetoond dat de SV Houten veel waardering krijgt van haar leden. Maar ook werd duidelijk dat er nog het nodige te verbeteren valt. Daar wordt inmiddels hard aan gewerkt. De clubleiding wordt daarbij gesteund door een groeiend aantal enthousiaste vrijwilligers. Resultaten kunnen dan ook niet uitblijven. Het is goed voor de club en dus voor haar leden. Maar het is ook goed voor de omgeving. Want een florerende vereniging is belangrijk in een samenleving waarin gemeenschapszin minder geworden is. Daarom biedt SV Houten niet alleen ruimte voor prestatie voetbal maar wil zij ook de plek zijn waar mensen elkaar ontmoeten. Waar plezier gemaakt wordt, waar altijd iets te beleven valt. Waar iedereen op een goede manier met elkaar omgaat: spelers, trainers, vrijwilligers, donateurs, sponsors, supporters en bestuurders.

De eerste bewijzen dat we op de goede weg zitten zijn er al, gezien het groeiend aantal jeugdleden, vrijwilligers en sponsors. Niets stimuleert meer dan dat. Kortom een vereniging waar iedereen zich thuis voelt.