• Wederom houden we de punten in Houten.

6 apr 2019
  • De opdracht voor deze wedstrijd was duidelijk . Er moest gewonnen worden om nog een aansluiting te krijgen met de(sub)top. Na een 3-1 tussenstand werd deze goede wedstrijd van SV Houten gewonnen met duidelijke cijfers 5-2.
    Op een frisse ochtend liet Sven en Jorg de volgende 11 spelers starten. Jayden op doel. Achterin geen verrassingen. Glenn, Jenady. Joey en Hugo. Aanvoerder Ivar voor de verdediging. Op het middenveld Milan en Truong. In de voorhoede Mart, Keano en Ruben. Dennis, Boaz, Yannick en Daan(reservekeeper) begonnen in de wissel. Jorèl en Justin waren geblesseerd. Er werd al gelijk vroeg druk gezet op de verdediging en dat leidde snel voor een kans . Een goede corner van Keano kon Milan net niet het juiste zetje geven om voor de openingstreffer te zorgen. Niet veel later kwam daar toch de verdiende voorsprong. De bal kwam voor de voeten van Ivar en met een bekeken schot liet hij de doelman van Roda kansloos. Een verdiende 1-0 voorsprong. Na de 1-0 vergat SV Houten door te drukken. Roda`46 kreeg een grote kans maar dat schot ging voorlangs het doel van Jayden. Toch kwam daar de gelijkmaker. Op de rand van de 16 meter kreeg Roda`46 een vrije bal. De bal werd goed in de 16 metergebied geplaatst en met een rake kopbal was Jayden verslagen. Onze kanjers moesten weer op jacht naar een nieuwe voorsprong. Het duurde tot aan de 20e minuut voordat er grote kans voor SV Houten kwam. Een goede voorzet van Mart werd door de keeper van Roda `46 half gepareerd. Ruben raakte de bal half en in 2e instantie raakte hij niet de bal, maar het hoofd van zijn tegenstander. Beiden raakten geblesseerd en voor Ruben zelfs einde wedstrijd met een voetblessure. Ruben werd vervangen door Boaz. Onze kanjers hielden Roda`46 ver van eigen doel . Na een mooie pass van Truong kon Milan bijna scoren. Helaas werd zijn inzet gekeerd door de doelman van Roda`46. 1 minuut later mocht Ivar een indirecte vrije bal nemen in het 16 metergebied. Door een iets te korte terugspeelbal zorgde Keano voor dat de keeper van Roda`46 de bal in zijn handen moest nemen. Met een geplaatste lage schuiver schoof Ivar de bal links langs de muur en zo stonden we weer verdiend voor met 2-1. Vlak voor rust kwamen onze kanjers op een 3-1 voorsprong. Een goede actie van Keano zorgde voor dat Mart kon uithalen. Zijn schot werd gekeerd en in de rebound kon Milan zijn 1e in deze wedstrijd maken. Met een 3-1 voorsprong gingen we rusten.

Vlak na rust was het al gelijk raak. Een geweldige pass van Ivar op Keano zorgde voor een grote kans. In 1e instantie kon de keeper nog redding brengen, maar in de rebound kon Keano makkelijk scoren. Dat was toch wel lekker om vlak na rust een 4-1 voorsprong te hebben. Wellicht door iets te makkelijk te denken kwam Roda`46 terug tot 4-2. Een corner werd bij de 2e paal teruggelegd en werd simpel afgemaakt. Ondertussen was Truong vervangen door Dennis. Met een mooie overstapje nam Mart zijn tegenstander in de maling. Een pass op Milan zorgde hij voor dat Milan op doel kon schieten. Ook zijn schot werd half gekeerd en als een duvel uit een doosje schoot Boaz de nummer 5 in het netje van Roda`46. Er waren nog 20 minuten te gaan en het kon er wel een monsterscore worden. In de 40e minuut stond Ivar wederom aan de basis van een grote kans. Wederom een pass op Milan en in een 1 tegen 1 situatie dwong de doelman van Roda`46 Milan teveel naar buiten. Milan kon nog wel op doel schieten, maar trof geen goal. In de 45e minuut een dubbele wissel van Sven. Mart en Hugo gingen eruit en daarvoor kwamen Yannick en Truong in het veld. 2 Minuten later kwam er een enorme kans voor Keano. Een uitglijder van de laatste mans bij Roda`46 zorgde voor dat Keano alleen op de doelman kon gaan, maar ook in deze situatie was de doelman de baas. Na deze grote kans geloofden onze kanjers het wel en mede door een de goede organisatie bij onze verdediging was het ook voor Jayden een makkelijke 2e helft. Een kans kon ik nog noteren voor Roda`46, maar dat schot miste het doel van Jayden.

Een hele mooie en zeer verdiende overwinning en mede door deze overwinning zijn we gestegen naar plek 8. Volgende week een uitwedstrijd tegen Waterwijk en met de vorm van de laatste wedstrijden zit er wederom een goed resultaat in.

Met een blauw witte groet,