• Wedstrijdverslag Houten O15-2 – Houten O16-3 Zaterdag 7 november veld 4

9 nov 2020
  • Eindelijk na drie weken van alleen trainen konden we weer een wedstrijd spelen.
    De onder 15-2 had ons uitgenodigd en we gingen er graag op in. Woensdag op de training was er nog ontzag en angst voor de O15-2. We vreesden afgedroogd te worden. De O15-2 speelde immers 1ste klasse en is het schaduwteam van de O15-1. Maar zaterdag was de opdracht voor de wedstrijd simpel: geef ze weinig ruimte en ga de strijd aan. En zo begonnen we volop strijdend in een 4-3-3 opstelling van links naar rechts: Sieb op goal, verdediging, Thijmen, Dante, Sven en Bram, middenveld: Crijn, Mathijs en Jeroen, aanval: Tijn, Sjors en Björn. Tobias en Jamie begonnen in de wissel.
    Het spel ging op en neer. Wij wonnen veel duels maar de O15-2 speelde beter veldspel. Hun middenvelders zochten elkaar beter op waardoor wij vaak uitgespeeld werden. Maar goaltjes-dief Sjors verschalkte de keeper met een mooie lob. De O15-2 werd sterker en vooral hun linksbuiten maakte het Bram erg lastig. Uiteindelijk speelde de linksbuiten met een mooie actie Bram uit en gaf een mooie voorzet waar de 1-1 uit gemaakt werd.
    Het is mooi om te zien dat het team zelf ziet wanneer er aanpassingen nodig zijn. Sven verhuisde naar de linkerkant en Bram werd de robuuste voorstopper.
    Hierna werd er gewisseld, Crijn verving Thijmen als rechtsback en Tobias werd rechtsmidden. Jamie verving Björn als linksbuiten. Het beeld bleef verder hetzelfde in de eerste helft.
    In de rust klaagden de middenvelders dat er de hele tijd spelers van de O15-2 vrij stonden op het middenveld. Iedere middenvelder van ons had telkens drie tegenstanders. Dat was de kwaliteit van de O15-2 en wij lieten die jongens ook telkens bij ons weglopen. Na veel discussie kwam Dante met de oplossing: verder spelen met een 4-4-2 opstelling. Dus de 2e helft startten we met 4 middenvelders in een ruit met Mathijs achter de spitsen, Tobias net voor de verdediging en Tijn en Jeroen aan de buitenkant. Hierdoor werden we op het middenveld de baas en begon de O15-2 meer en meer geïrriteerd te raken. Halverwege de 2e helft scoorde Jamie met een mooie lob de 1-2. Na wat wisselingen verhuisde Sjors een linie naar achteren en werd de voorste middenvelder, Tijn in de spits geplaatst als aanspeelpunt (waar we de komende week echt op moeten trainen) en Mathijs naar rechts op het middenveld waar hij zijn rushes kon maken.
    Met een schitterende vrije trap werd het 2-2. In de laatste vijf minuten schoot eerst Tijn van buiten de 16 meter met buitenkant links op de lat en Jamie pegelde ook nog op de lat.
    Al met al een mooie wedstrijd waar we ook nog moeten zeggen dat iedereen lekker gewerkt heef. We hebben de een jaar jongere lichting van de O15-2 heeft laten zien dat voetbal mannenwerk is en dat ze daar nog duidelijk tekort kwamen. Typerend hiervoor was het inhouden van de spitsen van de O15-2 als Sieb uit zijn goal stormde en naar alles dook wat er voor hem kwam. Het was mooi om het verschil tussen de eerste wedstrijd van het seizoen en deze wedstrijd te zien.
    2-2 was een terechte uitslag maar 2-4 had leuker geweest.