• WINST! Eerste punten in de 1ste klasse!

9 mrt 2020
  • Houten, zaterdag 7 maart 2020: s.v. Houten JO11-2 - FC De Bilt JO11-2

WINST! Eerste punten in de 1ste klasse!

Mooi weer, prima (natuurgras) veld en opnieuw veel publiek, super. Helaas kon Joep er vanwege blessure niet bij zijn maar verder een complete, uitgeruste (geen trainingen in vakantie) en gemotiveerde groep! Vandaag FC De Bilt op het menu, een team dat vanuit de Hoofdklasse het een stapje lager gaat proberen. Dit team had in hoofdklasse al verloren van onze JO11-1.
    Trainer Henry kon het niet laten om trainer André om praktische tips en zijn ervaringen te vragen. Zal dit goed uitpakken vandaag? De wedstrijd stond vandaag onder leiding van de goed fluitende scheidsrechter Bas.

Keeper Levi , achter Dyrano-Simon-Arthur, middenveld; Niek-Armin-Quint, spits aanvoerder Lex, Ruben en Mehdi starten in de wissel. (Joep blessure)

Boodschap opnieuw duidelijk; hoog en fel druk zetten! Verder organisatie groot/klein en NOOIT opgeven.

Met een wat licht arrogante uitspraak “ruik de overwinning al” werden de mannen dan ook de wei ingestuurd. Zag gelijk weer meer vertrouwen en dito acties van de boys. Zo waren er een paar mooie 1-2’s en kwamen de gasten uit De Bilt nauwelijks over de middenlijn. Echter, 1e blok werd afgesloten met de brilstand. Na een korte onderbreking en de verse krachten was het eerst Quint, die onorthodox doorging en de bal knap achter de Biltse goalie schoot, 1-0. Vrij snel hierna het trio Niek, Quint en Simon die de Biltse verdediging tot wanhoop dreef waardoor zij de bal achter hun eigen doelman plaatsten, 2-0.

Na rust wordt de wedstrijd wat meer rommelig en is het aan de uitstekende keeper Levi te danken dat hij ons doel schoon hield. Vooral van afstand en in de omschakeling werd FC De Bilt best gevaarlijk, in fases, want de wedstrijd was toch echt onder controle bij onze blauwe kanjers. Uit een van de vele corners was het uitblinker Simon die de 3-0 liet aantekenen. Daarna volgden nog hele grote kansen voor Mehdi, Niek en spits Lex, maar bleef de stand 3-0. Een heel verdiende en mooie overwinning van onze jongens! Na afloop werd de overwinning lang gevierd en mochten de mannen eindelijk weer de overwinningsslinger aan het publiek tonen.

Komende week lekker trainen en op weg tegen directe concurrent Sporting ‘ 70 die we thuis om 08.30 uur goed voorbereid welkom gaan heten.

Een trotse trainert en ouder.