• Zwaar bevochten overwinning

18 dec 2021
  • Vandaag stond dan de laatste wedstrijd van dit jaar op het programma.
    De meiden waar klaar gestoomd voor deze laatste wedstrijd met op woensdag een training van 2 toptrainsters😉.
    Dus wat kon ons nog gebeuren dachten we vandaag.
    Na een opstelling te hebben gemaakt begonnen we aan de wedstrijd.
    Maar niks was minder waar want de 2 trainsters hadden onze meiden te moe gemaakt want we kregen ze niet aan.
    Of was het toch weer te vroeg voor sommige meiden🤔.
    De eerste 15 minuten hadden we het erg lastig met onze tegenstander we kwamen nauwelijks voorin en het was veel verdedigen.
    Toch kregen we 1 kans maar die ging er niet in.
    De eerste time out was daar en we spraken de meiden aan dat het iets beter moest met iets meer inzet want de tegenstander hadden grote meiden erin staan.
    Na de time out moesten de meiden aan de bak.
    En we kwamen weer heel moeilijk voorin en het was de meern die veel op ons helft speelde.
    Opeens viel de een doelpunt helaas aan de verkeerde kant 0-1 voor de meern.
    Meike keerde de bal bijna nog maar helaas viel die toch binnen.
    We hadden het op dat moment erg lastig en wij de trainers hoopte dat het snel rust was.
    Gelukkig floot de scheidsrechter voor de rust en konden de meiden even wat drinken en hun rust even pakken.
    We spraken onze meiden opnieuw toe dat we de ballen goed moesten raken en dat we niet bang moesten zijn ook al waren sommige groter.
    Het derde kwart ging beginnen en de trainers dachten dat we ietsje anders moesten gaan spelen met iets meer druk na voren toe.
    Dus we besloten om met 2 achter te spelen en met 3 op het midden.
    Dat bleek een goede zet te zijn geweest want het was Fenne die de bal hard na voren schoot.
    En de bal kwam in de voeten van Isa die helemaal vrij stond en die kon alleen op het doel af.
    Die bal moest de wel nog in en dat deed ze gelukkig met volle overtuiging.
    Dat was de 1-1 De meiden geloofden er weer in dat er een overwinning in zat.
    Toen was het tijd voor de laatste time out.
    De tegenstander was het even kwijt.
    En dat kwam door de Thuis fluiter die floot opeens niet goed en die kon na de wedstrijd een aanklacht verwachten😂.
    Wij spraken onze meiden nog 1x goed toe dat we ze nu konden hebben want als de tegenstander gaat lopen klagen dan weet je dat het niet goed bij ze gaat.
    De laatste 15 minuten gingen onze meiden weer vol aan de bak.
    Achter stond het goed met Lotte en Nynke die veel ballen weg werkte.
    Aansluiting op het midden was beter.
    Zodat we ook weer voorin kwamen met de bal.
    Toen was het tijd voor een goede aanval van Houten Chayenne had de bal die speelde na Isa en die gaf hem aan Fleur en die schoot de 2-1 op het scorebord.
    De 500 toeschouwers juichen als een gek en de tegenstander dacht wat is dit.
    Die klap kwam de meern niet meer boven en zo speelde onze meiden de wedstrijd uit.
    De scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd en dus weer een knappe overwinning van onze meiden.
    Na de wedstrijd kregen de meiden nog een kerstkaart van Fenne en ook de leiders werden niet vergeten bedankt Fenne.
    Ook Chayenne gaf nog een kaartje met iets lekkers en zo sloten we dit jaar gezamenlijk goed af.
    Helaas waren de 2 meiden niet bij lizzy en esmee maar ook die hebben hun verassing gekregen.
    Nu is het dan tijd voor de winterstop die we wel verdiend hebben.
    Alle ouders heel erg bedankt voor het aanmoedigen en de trainingen die de laatste tijd zijn gegeven.
    We wensen iedereen al vast hele fijne feestdagen en een gezond 2022.
    En hopelijk zien we elkaar we snel in het nieuwe jaar langs het veld.